“Η πρωτοτυπία του νησιού της Ύδρας εκτίθεται από την ατμόσφαιρα της στο νησί χωρίς να επιτρέπονται αυτοκίνητα.
Όλοι, συμπεριλαμβανομένων των ντόπιων και των επισκεπτών, κινούνται γύρω από την Ύδρα είτε με τα πόδια είτε με γαϊδουράκι – την κύρια μεταφορά εδώ ».

Το νησί της Ύδρας είναι ένα από τα νησιά του Σαρωνικού, κοντά στην Αθηνα. Θεωρείται το πιο κοσμοπολίτικο. Έτσι, πολλές προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό αγοράζουν σπίτια ή περάνε τις διακοπές τους σε αυτό το όμορφο νησί.
Το νησί της Ύδρας είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, κυρίως λόγω της γραφικής παλιάς πόλης με τα κόκκινα σπίτια και τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια.
Αυτές τις μέρες ο πλούτος του νησιού προέρχεται κυρίως από τον τουρισμό ακόμα μπορούν να βρεθούν ψαράδες και αγρότες.
Λόγω της κοντινής απόστασης με την Αθήνα πολλοί κάτοικοι της Κρήτης πηγαίνουν εκεί για να βρουν δουλειά τους χειμερινούς μήνες.
Αποκτήστε μοναδική ευκαιρία να δείτε τον εαυτό σας το νησί της Ύδρας στην αγαπημένη μας Μονοήμερη Κρουαζιέρα στην Αίγινα, Πόρο και Ύδρα.
Στη δεκαετία του 1950 κινηματογραφήθηκε στο νησί η ταινία το Αγόρι και το δελφίνι.
Από τότε που μια σειρά καλλιτεχνών, συγγραφέων και διασημοτήτων εγκαθίστανται σ ‘αυτό το μικρό νησί στα ανοικτά της χερσονήσου της Πελοποννήσου.
Η πόλη της Ύδρας είναι αμφιθεατρική. Τοποθετημένο μέσα σε έναν κοντινό κόλπο που βρίσκεται περίπου στο μέσο της βόρειας ακτής του νησιού. Επίσης, περιβάλλεται από γυμνά βράχια και απότομα βουνά.
Η πρώτη εντύπωση του επισκέπτη, καθώς το πλοίο φτάνει στο λιμάνι, είναι η εικόνα των εντυπωσιακών παλαιών αρχοντικών με θέα την πόλη της Ύδρας.
Αυτό που ακολουθεί είναι η άποψη των παλαιών αμυντικών προμαχώνων με τα κανονια οι οποίοι προστατεύουν ακόμα την πόλη από τους απομακρυσμένους και ξεχασμένους εχθρούς.

Τέλος το θέαμα ολοκληρώνεται με τα αμέτρητα σκάφη και τα γιοτ από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, αγκυροβολώντας στο λιμάνι.
Η πόλη της Ύδρας είναι ο μοναδικός οικισμός του νησιού. Περιλαμβάνει περίπου 3000 μόνιμους κατοίκους και πρωτοτυπεί στο ότι δεν επιτρέπονται οχήματα.
Έτσι οι ντόπιοι και οι επισκέπτες πηγαίνουν από το ένα μέρος στο άλλο μόνο με τα πόδια ή με την πλάτη των γαϊδουριών.
Επιπλέον, υπάρχουν πολλά μοναστήρια στους λόφους πέρα από την πόλη. Παρόλο που βρίσκονται πάνω από μία ώρα μακριά αξίζει τον κόπο να επισκεφτούν για την αίσθηση της ιστορίας που παρέχουν.

Το νησί της Ύδρας έχει κατοικηθεί από την ιστορική εποχή. Επίσης κάποιοι πιστεύουν ότι ήταν το σπίτι της Ύδρας – το Φρικτό Τέρας που σκότωσε ο Ηρακλής. Λίγα έχουν καταγραφεί από την ιστορία του νησιού.
Παρόλα αυτά, είναι γνωστό ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο τον 15ο αιώνα, όταν οι άνθρωποι από την ηπειρωτική χώρα και άλλα νησιά αναζητούσαν καταφύγιο από την επίθεση πειρατών και των Τούρκων.
Η Ύδρα είχε ένα σημαντικό στόλο τον 18ο αιώνα. Λόγο της ευρωπαϊκής ανάπτυξης και του εμπορίου, ονομάστηκε μερικές φορές “Μικρή Αγγλία”. Επιπλέον ήταν ένα από τα ισχυρότερα νησιά κατά τη διάρκεια του πολέμου της Ανεξαρτησίας, το οποίο ξεκίνησε το 1821 με τον τεράστιο στόλο των 130 πλοίων. Πολλά κτίρια γύρω από το λιμάνι χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα.